تبلیغات
دخترونه - راز های نهفته درباره ی آجیل
دخترونه
یکشنبه 29 بهمن 1391 :: نویسنده : s.k
آجیل می‌‌تواند ترکیبات مختلفی داشته باشد. مثلاً آجیل شور که از پسته، تخمه کدو، تخمه ژاپنی، مغز بادام، مغز فندق و بادام هندی تشکیل شده است.
رازهای نهفته درباره آجیل

البته بعضی‌ها بادام منقا را هم به این ترکیب اضافه می‌کنند. آجیل شیرین که مغز گردو، کشمش، توت خشک، مغز فندق، مغز پسته، مغز بادام و بادام هندی را شامل می‌‌شود، نوع دیگری از آجیل است. سومین نوع آجیل، آجیل چهار مغز است که از مغز بادام، مغز پسته، مغز فندق و بادام هندی تشکیل می‌‌شود. چهارمین نوع آجیل هم آجیلی است که امیدواریم برای ما خوش شانسی بیاورد؛ یعنی آجیل مشکل‌گشا که ترکیبی از مغز فندق، مغز پسته، مغز بادام، توت خشک، کشمش، نخودچی و نقل است.

فواید مغزها

ترکیب آجیل هرچه باشد، مجموعه‌‌ای از مغزها است که همگی فواید تغذیه‌‌ای بسیار زیادی داشته و سرشار از مواد مغذی هستند. چربی موجود در انواع آجیل از نوع اشباع‌ نشده است که کلسترول خون را پایین آورده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌‌دهد. چربی اغلب مغزها تا 90 درصد از اسیدهای چرب اشباع‌ نشده تشکیل شده است. آجیل‌‌ها سرشار از پروتئین، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف هستند. ویتامین E و اسید آمینه آرژنین موجود در آجیل به حفظ سلامت رگ‌های خونی، کاهش فشار خون و پیشگیری از حملات قلبی کمک می‌کند.

خوردن غذاهای حاوی ویتامین E ، از جمله آجیل، باعث کم شدن خطر ابتلا به سرطان می‌شود. آنتی اکسیدان‌های موجود در آجیل‌‌ها از اکسید‌ شدن و تخریب سلول‌ها و بروز بیماری‌هایی مانند دیابت هم جلوگیری می‌کنند. آجیل‌‌ها سرشار از فیبر هستند که این فیبرهای غذایی، هم به رفع یبوست کمک می‌کنند و هم با ایجاد احساس سیری، مانع از پرخوری می‌شوند. این فیبرهای غذایی در پیشگیری از سرطان روده بزرگ هم بسیار مفیدند. مطالعات نشان می‌‌دهند که مغزهای گردو، فندق، بادام، پسته، بادام‌زمینی و انواع تخمه، دستگاه دفاعی بدن را در مقابله با عوامل خارجی تقویت می‌کنند. پیشگیری از پوکی استخوان و بیماری‌های دوران پیری نیز از دیگر خواص آجیل‌ها است.


بودادن مغزها

آجیل هر ترکیبی داشته باشد همه ما انواع بوداده و طعم‌دار آن را به علت خوشمزه بودن ترجیح می‌‌دهیم. اما بو دادن در حقیقت چییست و چطور انجام می‌‌گیرد؟ بو دادن فرآیندی است که طی آن با استفاده از حرارت مستقیم و بدون استفاده از روغن و آب به عنوان انتقال دهندگان حرارت، مواد غذایی خشک و پخته می‌‌شوند. بر خلاف دیگر روش‌های حرارت دهی و پختن خشک، بو دادن به منظور خشکاندن و پختن دانه‌ها (مثل گندم، ذرت و شاهدانه) و مغز دانه‌ها (مثل پسته و تخمه) استفاده می‌‌شود. در حین بو دادن دانه‌ها را کاملا مخلوط می‌‌کنند تا حرارت به صورت یکنواخت پخش شود.

عمل بو دادن را در ماهی تابه‌های گود و دستگاه‌های مخصوص برشته‌سازی مثل آون توستر و مایکروویو انجام می‌‌دهند. فرآیند بو دادن در حقیقت یک عملیات شیمیایی است که ترکیب پروتئین‌های مواد غذایی را تغییر می‌‌دهد، این عمل باعث تغییر طعم و مزه دانه‌ها و مغزدانه‌ها می‌‌شود. همچنین برای خوشمزه‌تر شدن و طعم دادن به مغزها در حین بو دادن از آبلیمو، سرکه، نمک، شکر و زعفران استفاده می‌‌شود. اما حرارت و اضافه کردن مواد طعم‌دار مختلف بر خواص مواد مغذی آجیل‌‌ها و قابلیت جذب این مواد مغذی تاثیر می‌‌گذارد.


اثرات منفی بودادن بر ارزش غذایی مغزها

در طی برشته نمودن دانه‌‌های آجیلی تغییرات حاصله در رنگ، طعم، بافت و ظاهر آنها ناشی از واکنش قهوه‌‌ای شدن غیر آنزیمی است. این فرآیند باعث از دست رفتن خواص آنتی‌اکسیدانی آجیل‌‌ها و کاهش قابلیت هضم پروتئین و از دست رفتن اسیدهای آمینه ضروری شده، و در نهایت منجر به کاهش ارزش تغذیه‌ای مغزها می‌‌گردد. همچنین بو دادن به واسطه همین واکنش قهوه‌‌ای شدن غیر آنزیمی، سبب افزایش رنگ دانه‌‌ها شده در نتیجه منجر به افزایش دلپذیری کلی فراورده می‌‌گردد اما به خاطر داشته باشید که همین عمل باعث تولید ترکیبات سرطانزا در مغزها می‌‌شود. به طور کلی می‌‌توان گفت بو دادن بر همه مواد مغذی مغزها، از چربی، قند و پروتئین گرفته تا ویتامین‌‌ها تاثیر منفی می‌‌گذارد.

تاثیر منفی بودادن بر چربی مغزها

برشته کردن باعث کاهش پایداری روغن مغزها و اکسید شدن این چربی‌‌ها می‌‌شود. در حقیقت در طی بو دادن از میزان غیر اشباع بودن چربی مغزها کاسته می‌‌شود در نتیجه این ترکیبات خاصیت ضد سرطانی، ضد پیری و محافظت کنندگی در برابر بیماری دیابت و سایر بیماری‌های مزمن را از دست می‌‌دهند. بودادن بسیاری از ویتامین‌های حساس به حرارت مانند ویتامین B2 و ویتامین C و ویتامین E موجود در مغزها را تا حد بسیار زیادی از بین می‌‌برد.

تاثیر منفی بودادن بر پروتئین مغزها

حرارتی که ضمن بو دادن مغزها به این مواد غذایی می‌‌رسد باعث از دست رفتن تعدادی از اسیدهای آمینه مفید شده و یا این اسیدآمینه‌‌ها را با یکدیگر ترکیب می‌‌کند، در نتیجه از قابلیت جذب آنها در بدن به شدت کاسته می‌‌شود؛ بنابراین می‌‌توان گفت بو دادن از ارزش پروتئینی مغزها می‌‌کاهد. همچنین نمک که در ضمن بودادن برای طعم دار کردن مغزها به کار می‌‌رود، اثر مخربی بر بسیاری از اسید آمینه‌‌ها دارد به طوری که سیستئین، هیستیدین، آرژینین، متیونین و تیروزین، پس از برشته کردن و نمک زنی تقریبا به طور کامل از بین می‌‌روند. نکته دیگر اینکه آکریل آمید ترکیب سرطان‌زایی است که طی حرارت دادن از اسید آمینه آسپارژین تولید می‌‌شود.


تاثیر منفی بودادن بر ترکیبات قندی مغزها

بو دادن بر ترکیبات قندی مغزها هم موثر است؛ اگرچه بو دادن باعث کاهش محتوای قندهای ساده و مقدار کل قند در مغزها می‌‌شود و از این رو مصرف آجیل بو داده برای افراد دیابتی بهتر از مصرف آجیل خام است چون به این ترتیب قند خون را به آرامی افزایش می‌‌دهد اما در فرآیند بودادن مغزها، از مالتو دکسترین به عنوان ماده نگهدارنده استفاده می‌‌شود، این ترکیب قند بالایی داشته و قند خون افراد دیابتی را به آسانی بالا می‌‌برد در حالی‌که این افراد خود از علت بالا رفتن قند خون‌شان آگاه نیستند.

همچنین اگر به پرفشاری خون مبتلا هستید به محتوای نمک آجیل های بوداده توجه داشته باشید چون به راحتی می‌‌توانند فشار خون شما را بالا ببرند. صرف نظر از افراد دیابتی یا دچار پرفشاری خون، با توجه به توضیحات بالا و اثر منفی بودادن بر خواص مغزها و کاهش ارزش غذایی این مواد غذایی مفید، برای همه افراد بهتر است که آجیل خام را جایگزین آجیل بوداده کنند؛ همچنین به علت محتوای بالای انرژی مغزها، برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در مصرف مغزها میانه‌روی پیشه کنید




نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

یکشنبه 23 اردیبهشت 1397 05:36 ق.ظ
Perfеctly written articles, Really enjoyed looking at.
شنبه 22 اردیبهشت 1397 12:51 ق.ظ
онлайн займ
кредит на карту онлайн без отказа
кредит на карту украина 24/7
получить онлайн займ на карту
как оформить онлайн кредит на любую карту
срочно деньги на карту круглосуточно
кредит на карту швидко
دوشنبه 10 اردیبهشت 1397 10:35 ب.ظ
фитнесс резинки купить
купить резинку для фитнеса цены
эластичная резинка для фитнеса
купить фитнес резинки киев
резинка для фитнеса
چهارشنبه 5 اردیبهشت 1397 11:24 ق.ظ
Are you influenced by kpop?
سه شنبه 4 اردیبهشت 1397 11:52 ب.ظ
An alloy is a metallic which is a mix of the dear metal and different metals.

The piece bears the clear hallmark •M Bhuj,” struck
on the duvet's inside.
سه شنبه 4 اردیبهشت 1397 11:29 ب.ظ
Laborers or expert staff likewise understand that they are not looking for their dangling earrings to be caught on machineries
that they are working on.
دوشنبه 20 فروردین 1397 05:53 ب.ظ
Thinking about composing a book about that place?
دوشنبه 20 فروردین 1397 04:11 ب.ظ
The Duchess of York solely wore it once publicly
before changing into Queen Consort and transferring on to larger and extra opulent pieces.
شنبه 18 فروردین 1397 06:55 ق.ظ
Have actually been taking little over a month.
جمعه 17 فروردین 1397 03:11 ق.ظ
Have actually been taking little over a month.
پنجشنبه 16 فروردین 1397 09:36 ب.ظ
As a matter of truth, it's possible you'll need to check out a store that gives
the biggest number of jewellery so yow will discover
the perfect stuff.
پنجشنبه 16 فروردین 1397 05:44 ب.ظ
Then, this cavity is stuffed with a proprietary mix of clear
polymers to make it appear as if the diamond is completely flawless.
پنجشنبه 16 فروردین 1397 12:10 ق.ظ
Wow, can't imagine that over 8% of the folks would wear greater than 6 items
of knickknack, isn't that sort of heavy.
چهارشنبه 15 فروردین 1397 10:35 ب.ظ
Dr. Scott Rice, an Orange County dentist, takes satisfaction in setting his follow aside from being simply another Orange County dentist.
چهارشنبه 15 فروردین 1397 09:38 ب.ظ
I have dabbled in wire wrapping but can't fairly
get the rings right, this tutorial I am certain will help.
چهارشنبه 15 فروردین 1397 08:51 ب.ظ
Another point i would really like to say would be the fact that animal trainers can't connect to the whales.
چهارشنبه 15 فروردین 1397 07:55 ب.ظ
Leadership in the workplace seems to be a lost art.
چهارشنبه 15 فروردین 1397 07:18 ب.ظ
What makes a good boss?
چهارشنبه 15 فروردین 1397 03:40 ب.ظ
You are doing good work writing to suit your agenda.
on Google. Plus my own personal sites are no.
چهارشنبه 15 فروردین 1397 12:16 ب.ظ
Have actually been taking little over a month.
چهارشنبه 15 فروردین 1397 12:07 ب.ظ
Early Pacific jewelry was made of bone, wood, and other natural supplies, and thus has not survived.
شنبه 1 مهر 1396 10:44 ق.ظ
Hi, I wish for to subscribe for this web site to take most up-to-date updates, therefore
where can i do it please help out.
دوشنبه 27 شهریور 1396 07:57 ق.ظ
I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get set up?
I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty
penny? I'm not very internet savvy so I'm not 100% sure.
Any suggestions or advice would be greatly appreciated.
Appreciate it
سه شنبه 17 مرداد 1396 07:20 ق.ظ
Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to
my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have
some experience with something like this. Please let me know if you run into anything.
I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.
سه شنبه 17 مرداد 1396 05:16 ق.ظ
I always used to study piece of writing in news papers but now
as I am a user of web thus from now I am using net for posts, thanks
to web.
شنبه 7 مرداد 1396 09:10 ب.ظ
Thanks for ones marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you may be a great author.
I will remember to bookmark your blog and will eventually come back someday.
I want to encourage you to definitely continue your great work,
have a nice afternoon!
جمعه 25 فروردین 1396 06:23 ب.ظ
Excellent post. Keep posting such kind of information on your site.
Im really impressed by your blog.
Hello there, You have done a great job. I'll certainly digg
it and for my part recommend to my friends. I am confident they'll be benefited from this
site.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : s.k
نویسندگان
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :